Nederlands Helpbestand


Sinds Legacy6 build 127 is er een nieuw soort Helpbestand. Dit nieuwe formaat is gebaseerd op HTML. Ook de bestandsnaam is gewijzigd. Met de komst van versie 7 heet het: Legacy7-Nederlands.chm.

De reden voor de overstap is, dat de nieuwe versie van Windows (Windows Vista) het oude formaat Helpbestanden niet meer ondersteunt.

Het gedownloade zip-bestand moet met WinZip of een dergelijk programma worden "ontzipt". Plaats vervolgens het helpbestand in dezelfde map als het Engelse helpbestand (voor versie 8 C:\Program Files (x86)\Legacy9 of voor 32 bit besturingssysteem C:\Program Files\Legacy9 en voor versie 7 of ouder c:\legacy).

Versie 8 gebruikers kunnen de nieuwste versie van het Helpbestand downloaden(ca 5 MB).

Versie 7 gebruikers kunnen versie 7 van het Helpbestand. downloaden(ca 3,7 MB).

Versie 6 gebruikers kunnen nog de oude versie 6 van het Helpbestand downloaden (ca 1,3 MB).

Tips en Trucs voor versie 8

De pagina met handige trucjes in het Amerikaanse help bestand komt nog uit versie 7. De vertalers hebben deze zo goed mogelijk aangepast aan versie 8 en hierbij als apart helpbestand gepresenteerd. Deze tips zijn als een zelfstandig helpbestandje te gebruiken. Het zip-bestand moet worden uitgepakt en kan in de Legacy map worden geplaatst (maar ook elders). Door er dan op te dubbelklikken of er een snelkoppeling naar toe te maken kan het worden opgeroepen. Download het hier:Legacy Tips en Trucs.


N.B! Deze Help-bestanden zijn vertalingen van de Amerikaanse helpbestanden, met enkele aanpassingen aan Nederlandse omstandigheden en door ons nuttig geachte toevoegingen.

De vertalers.